Wat is er al gebeurd?
Ondanks dat veel bewoners vrij postief zijn over de wijk, worden de problemen binnen Holtenbroek erkent door de gemeente en zelfs de overheid. Er zijn een aantal delen van de wijk die extra aandacht nodig hebben van de gemeente zodat Holtenbroek niet komt te vervallen tot een achterstandswijk.
Om de wijk een handje te helpen is het oudste deel van de wijk (genaamd Holtenbroek 1) flink opgeknapt. Het heeft een tijdje geduurt, maar er is inmiddels renoveerd, gesaneerd en opnieuw bijgebouwd. 450 portiekflats zijn vervangen door 350 nieuwe woningen die van betere kwaliteit zijn. De meeste van deze huizen zijn bestemd voor de koopmarkt. Dit om verhouding huur en koopwoningen iets dichter naar elkaar toe te trekken. Ook is het winkelcentrum aangepakt, zijn er nieuwe voorzieningen in de wijk opgenomen en kwam het Deltion College naar Holtenbroek. Verder is er ook een stuk van Holtenbroek 2 gesloopt, maar wat er vervolgens met deze leegstaande grond gaat gebeuren is nog onbekend. In 2003 is men begonnen met het aanpakken van de eerder genoemde trapjes wijken - deze huizen zijn compleet gesloopt en daarvoor in de plaats is de muziekwijk gekomen. Vandaar; de Bachlaan, de Mozartstraat. Dit project heeft in totaal meer dan 10 jaar geduurt - in 2013 was het project afgerond.
Wat gaat er nog gebeuren?
Men doet er alles aan om het imago van Holtenbroek te verbeteren, dit probeert de gemeente te bereiken door méér politie in te zetten om zo aan zowel de subjectieve als de objective veiligheid te werken. De afgelopen tijd kreeg Holtenbroek een flinke dreun, een aantal delicten volgden elkaar snel op (zie Holtenbroek in het nieuws). Hierdoor lijkt het alsof Holtenbroek weer terug bij af zou zijn, maar intussen is er een heleboel veranderd in de wijk - maar men staat niet stil. De oudste delen zijn opgeknapt en er komt steeds meer ruimte voor nieuwe bouwprojecten (voor zover de crisis dit toelaat).